PROTESER – FÅ DIT FLOTTE SMIL TILBAGE

Der findes flere forskellige protesetyper.

Mange bærer en hel- eller delprotese som følge af tandskader efter ulykker – eller blot generel dårlig tandtilstand. Proteser kan erstatte få, mange eller alle tænder og er en løsning, som for nogle mennesker fungerer rigtig godt. Tal med os om de forskellige muligheder, så vi sammen kan finde løsningen til netop dit behov.

UNITOR

En unitor er en delprotese med stålstel, som erstatter de tænder, som er mistet. Den sidder ved hjælp af bøjler fast på de naturlige tænder, som er tilbage i munden. Den er således aftagelig, men sidder meget præcist og fast. Dette er en meget solid løsning, som har været brugt i mange år og stadig må betegnes som et rigtig godt valg.

HELPROTESE & DELPROTESE

Når man erstatter sine tænder med en helprotese, vil der i alle tilfælde skulle ske en tilvænning, da proteserne ligger løst på gummerne. Nogle mennesker vænner sig hurtigt til den, mens andre skal have lidt længere tid. Mange oplever især helproteser som et stort problem. Det er idag muligt at lave en fastgjort protese ved hjælp af implantater, som virker som en tryklås.

Ved hjælp af indsættelse af implantater sikres en bedre tyggefunktion og ingen løs følelse. Det giver øget livskvalitet og socialt velvære.

TRYKLÅS PROTESE

En tryklås protese “knappes” fast i munden ved hjælp af et tryklås system, som fæstes til implantater eller brugbare egne rødder, som derved holdes på rette plads hele tiden. Tryklås protesen er den helproteseløsning, som giver den bedste følelse af egne tænder.

HUSK

Med tiden ændres din mund. Det vil sige, at gummerne svinder ind og tænderne på din protese også slides. Dette sker naturligt med alderen eller bare pga. vægttab eller almindelig slid. Det kan medføre, at protesen skal “underfores” for at få den rigtige pasform, protesetænderne skal udskiftes, eller der måske efter en årrække skal fremstilles helt nye proteser. Derfor er regelmæssige kontroller hos tandlægen eller tandtekniker vigtige.

tandlaege, bente canter, tandproteser
 
tandlaege, bente canter, tandproteser
 
tandlaege, bente canter, protese

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

Akut hjælp
Bestil tid
Find vej
Kontakt os