TANDREGULERING – DET ER ALDRIG FOR SENT AT FÅ RETTET SINE TÆNDER

Som voksen kan behovet for tandregulering enten skyldes kosmetiske ønsker eller et forkert bid. Et forkert bid kan give et slid, problemer med tyggemusklerne, hovedpine eller belastning af kæbeleddene.

DIN TANDSTILLING KAN ÆNDRE SIG

De fleste får tandretning i en ung alder, men kæberne kan gennem tiden udvikle sig i en forkert retning, så der opstår kosmetiske eller funktionelle problemer – også, selv om du har fået tandretning som ung.

HVORFOR ER DET VIGTIGT AT FÅ RETTET TANDSTILLINGSFEJL?

Tandstillingsfejl kan kan være alt fra skæve tænder, mellemrum mellem fortænderne, overbid, underbid, åbent bid, dybt bid, tandmangel, pladsmangel, eller en forkert kæbestilling.

Den måde, dine tænder står på, påvirker hvordan du bider sammen, og hvis der er eller med tiden opstår ubalance, kan det påvirke både dine kæbeled, tyggemuskler og dit slid på tænderne.

I nogle tilfælde kan tandstillingsfejl have medført et ekstremt slid på tænderne, hvor det hos andre medfører smerter i tyggemuskler og kæbeled, fordi kæberelationen ikke er korrekt – lidt, ligesom når et dørhængsel ikke passer, og døren f.eks. skal løftes for at komme på plads i dørrammen.

TANDREGULERING TIL VOKSNE

Der er INGEN aldersgrænse for, om du kan få rettet dine tænder.

Selv om du måske allerede har fået tandretning, kan der opstå problemer med ubalancer i biddet. Disse kan måske løses med en bideskinne eller lidt beslibning af uheldige kontakter, men nogle gange er det nødvendigt med en ny tandregulering.

Hvis du har slidt meget på dine tænder eller måske mistet nogle, kan tænderne vandre, så biddet bliver ubalanceret og ustabilt. Dette medfører ofte store problemer med yderligere slid, vandringer og kæbeledsproblemer, hvorfor nogle problemer kun kan løses med en total rekonstruktion af dit bid – ofte med en ny tandregulering og/eller tandkroner, broer eller implantater.

HVAD ER TANDREGULERING?

En tandregulering er simpelthen at flytte på tænderne, så de kommer til at stå med de rette relationer til kæber og bid, samtidig med at give dig det bedste smil, du kan få.

Når du tænker på “tandregulering”, ledes dine tanker måske hen på tandbøjler som togskinner, ganebøjle og natbøjle, men mulighederne er idag meget anderledes.

I dag kan tandretning gøres på mange forskellige – og nu også usynlige måder:

  • Med de kendte togskinne bøjler, som sidder fast. Togskinnerne findes også som tandfarvede (de kan være nødvendige i visse tilfælde).
  • Med de gennemsigtige og aftagelige bøjler: Invisalign bøjle, ClearCorrect og In-Line system

Invisalign, ClearCorrect og In-Line system er alle metoder, vi kalder Aligners og er alle usynlige bøjler.

Metoderne er en unik og banebrydende tandreguleringsmetode, som retter dine tænder ved hjælp af en række næsten usynlige og aftagelige bøjleskinner.

I dag kan de fleste tandreguleringer foretages på denne avancerede måde – uden at det påvirker din dagligdag, da skinnerne er usynlige og kan tages af efter behov – f.eks, når du skal spise.

Der tages en 3D scanning eller aftryk af dine tænder, som bruges til at fremstille en af række tynde gennemsigtige skinner, der hver især har til hensigt at flytte tænderne lidt efter lidt og nærmere det færdige resultat.

Skinnerne er så diskrete og næsten usynlige, at de færreste vil bemærke, at du er ved at få rettet dine tænder.

Hvilken type, du har brug for, er afhængig af, hvor stor en tandregulering du behøver, for at få et perfekt bid eller smil.

INVISALIGN

Invisalign er den mest udbredte tandregulerings metode ved større tandstillingsfejl. Den består af en række gennemsigtige personligt specielt designet, gennemsigtige tandskinner, som efterhånden, som du går fra den ene skinne til den næste, flytter tænderne i den ønskede retning – diskret og næsten usynligt undervejs – med et smukt smil som resultat.

Det betyder, at tandreguleringen ikke påvirker din dagligdag på samme måde, som eksempelvis gammeldags tandbøjler (togskinner).

IN-LINE SYSTEM

Samme princip, som ovenstående med usynlige skinner, men kan kun anvendes ved små tandstillingsfejl.

ClearCorrect

Samme princip, som ovenstående med usynlige skinner. En tandregulerings metode ved lidt større tandstillingsfejl.

HVAD KOSTER TANDREGULERING?

Prisen på tandregulering er helt afhængig af, hvor omfattende en behandling, du behøver.

Hvis du blot behøver en lille tilretning af din front, er prisen overkommelig, men behøver du en større rekonstruktion af hele dit bid, kan omkostningerne være store.

Vi samarbejder med en bøjletandlæge i Århus, der er specialist i tandregulering. Det gør vi, for at give dig et optimal resultat. Her kan du læse mere om vores samarbejdspartner: specialist i tandregulering

Vi samarbejder kun med de bedste.

LAD OS HJÆLPE DIG

Tal med os. Vi ved, hvordan vi kan hjælpe dig.

Ring til os i dag på 86 54 50 50.

Vi hører til i Odder, men vi hjælper også patienter med tandregulering langvejsfra –  selvfølgelig mest fra Odder, Malling, Beder, Samsø og omegn.

tandregulering, tandtilretning, voksen, odder, malling
tandlaege, bente canter, tandregulering
tandregulering, bente, canter, odder, malling, beder, samsoe
tandtetning, tandregulering, odder, malling, beder, samsoe
tandregulering, odder, malling, beder, samsoe
       

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

Akut hjælp
Bestil tid
Find vej
Kontakt os