TANDREGULERING – DET ER ALDRIG FOR SENT AT FÅ RETTET SINE TÆNDER

Som voksen kan behovet for tandregulering enten skyldes kosmetiske ønsker eller et forkert bid. Et forkert bid kan give et slid, problemer med tyggemusklerne, hovedpine eller belastning af kæbeleddene.

De fleste får tandretning i en ung alder, men kæberne kan gennem tiden udvikle sig i en forkert retning, så der opstår kosmetiske eller funktionelle problemer – også selv om du har fået tandretning som ung.

Tandstillingsfejl kan kan være alt fra skæve tænder, mellemrum mellem fortænderne, overbid, underbid, åbent bid, dybt bid, tandmangel, pladsmangel, eller en forkert kæbestilling.

Den måde, dine tænder står på påvirker, hvordan du bider sammen, og hvis der er eller med tiden opstår ubalance, kan det påvirke både dine kæbeled, tyggemuskler og dit slid på tænderne.

I nogle tilfælde kan tandstillingsfejl have medført et ekstremt slid på tænderne, hvor det hos andre medfører smerter i tyggemuskler og kæbeled, fordi kæberelationen ikke er korrekt – lidt, lige som når et dørhængsel ikke passer, og døren skal f.eks. løftes for at komme på plads i dør rammen.

TANDREGULERING TIL VOKSNE

Der er ingen aldersgrænse for, om du kan få rettet dine tænder.

Selv om du måske allerede har fået tandretning, kan der opstå problemer med ubalancer i biddet. Disse kan som regel løses med en bideskinne eller lidt beslibning af uheldige kontakter, men nogle gange er det nødvendigt med en tandregulering.

HVAD ER TANDREGULERING?

En tandregulering er simpelthen at flytte på tænderne, så de kommer til at stå med  de rette relationer til kæber og bid, samtidig med at give dig det bedste smil, du kan få!

Når du tænker på “tandregulering” ledes dine tanker måske hen på tandbøjler som togskinner, ganebøjle og natbøjle, men mulighederne er idag meget anderledes.

I dag kan tandretning gøres på mange forskellige måder:

  • De kendte togskinne bøjler, som sidder fast.
  • De gennemsigtige og aftagelige bøjler: Invisalign bøjle, ClearCorrect og Inman-Aligners.

Invisalign bøjle, ClearCorrect og Inman-Aligners er alle det, vi kalder Aligners.

Metoderne er en banebrydende tandreguleringsmetode, som retter dine tænder ved hjælp af en række næsten usynlige og aftagelige bøjler. Der tages en 3D scanning af dine tænder, som bruges til at fremstille en af række tynde gennemsigtige skinner, der hver især flytter tænderne lidt efter lidt og nærmere det færdige resultat. Skinnerne er næsten  usynlige og de færreste vil bemærke, at du er ved at få rettet dine tænder.

Hvilken type du har brug for, er afhængig af, hvor stor en tandregulering du behøver, for at få et perfekt bid eller smil.

HVAD KOSTER TANDREGULERING?

Prisen på tandregulering er helt afhængig af, hvor omfattende en behandling du behøver.

Vi samarbejder med en bøjletandlæge, der er specialist i tandregulering for et optimal resultat – det kan blive så flot og godt!

Se hvem de er her

https://www.specialtandlaeger.dk/

tandlaege, bente canter, odder, maling, samsoe
       
tandlaege, bente canter, tandregulering

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

Akut hjælp
Bestil tid
Find vej
Kontakt os