TANDREGULERING – DET ER ALDRIG FOR SENT AT FÅ RETTET SINE TÆNDER

Som voksen kan behovet for tandregulering enten skyldes kosmetiske ønsker eller et forkert bid. Et forkert bid kan give et slid, problemer med tyggemusklerne, hovedpine eller belastning af kæbeleddene.

De fleste får tandregulering i en ung alder, men kæberne kan udvikle sig i en forkert retning, så der opstår kosmetiske eller funktionelle problemer.

Tandstillingsfejl kan kan være alt fra skæve tænder, mellemrum mellem fortænderne, overbid, underbid, åbent bid, dybt bid, tandmangel, pladsmangel, eller en forkert kæbestilling.

Den måde, dine tænder står på påvirker, hvordan du bider sammen, og hvis der er eller med tiden opstår ubalance, kan det påvirke både dine kæbeled, tyggemuskler og dit slid på tænderne.

I nogle tilfælde kan tandstillingsfejl have medført et ekstremt slid på tænderne, hvor det hos andre medfører smerter i tyggemuskler og kæbeled, fordi kæberelationen ikke er korrekt – lidt, lige som når et dørhængsel ikke passer, og døren skal f.eks. løftes for at komme på plads i dør rammen.

TANDREGULERING TIL VOKSNE

Der er ingen aldersgrænse for, om du kan få rettet dine tænder. Selv om du måske allerede har fået tandretning, kan der opstå problemer med ubalancer i biddet. Disse kan som regel løses med en bideskinne eller lidt beslibning af uheldige kontakter.

HVAD ER TANDREGULERING?

En tandregulering er simpelthen at flytte på tænderne, så de får de rette relationer til kæber og bid, samt giver et det bedste smil, du kan få!

I dag kan tandretning gøres på mange forskellige måder: De kendte togskinne bøjler  – og så nu alle de usynlige og aftagelige tandskinner: Invisalign bøjle, ClearCorrect og In-Line skinner.

Det er metoder med flere sæt usynlige tandskinner, som du løbende skal udskifte – skinne for skinne, når tænderne gradvist retter sig ind efter skinnerne.

Det betyder jo også, at tandretningen ikke påvirker udseende i din dagligdag, som eksempelvis de gammeldags tandbøjler (togskinner).

Hvilken type du har brug for, er afhængig af, hvor stor en tandregulering du behøver, for at få et perfekt bid eller smil.

HVAD KOSTER TANDREGULERING?

Prisen på tandregulering er helt afhængig af, hvor stor en behandling du behøver. Vi samarbejder med en bøjletandlæge, der specialist i tandregulering for et optimal resultat – det kan blive så flot og godt!

tandlaege, bente canter, odder, maling, samsoe
       
tandlaege, bente canter, tandregulering

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

Akut hjælp
Bestil tid
Find vej
Kontakt os