RØNTGEN – ET NØDVENDIGT REDSKAB

Røntgen er et meget vigtigt – og nødvendigt redskab i en moderne tandlæge praksis. Det er vigtigt, for at kunne passe på dig og behandle dig korrekt.

Røntgenbilleder giver os mulighed for at se alt det, der ikke kan ses med vores øjne. Tit er det netop de ting, der ikke umiddelbart kan ses, som er de vigtigste. På alle vores behandlingsrum på klinikken er der installeret et digitalt røntgenapparat, så du bare bliver liggende i stolen, mens vi tager dem. De giver bedre diagnoser og har næsten ingen stråling. Via det digitale apparat kan vi tage røntgenbilleder på under to minutter, vise dem på en skærm og diskutere dem med dig.

Desuden har vi også her på klinikken mulighed for at lave et panoramarøntgen, som giver et fuldt overblik over dine tænder og kæber.

REGELMÆSSIGE RØNTGEN

Ved undersøgelsen af dine tænder kan vi ikke se eventuelle huller og utætheder i kindtandsområdet, da tænderne her er for brede til at afsløre eventuelle problemer.

Det er nemmere ved fortænderne, som ikke har den samme dimension. Derfor anbefaler vi, at man med et vis tidsinterval, får taget røntgenoptagelser ved dit rutinemæssige eftersyn – de såkaldte Bitewings.

Disse “skydes” i en bestemt vinkel med fokus på mellemrummene mellem dine tænder for at afdække eventuelle huller mellem tænderne eller utætheder i kanten af en fyldning.

Vi kan opdage et alvorligere hul – FØR det begynder at gøre ondt og dermed undgå en evt. rodbehandling og yderligere destruktion af tanden. Disse optagelser kan også afsløre, hvis du har begyndende parodontose.

PANORAMA RØNTGEN

I nogle situationer er almindelige små røntgen ikke tilstrækkelige. Det kan være, hvis der skal laves en større behandlingsplan, måske med en større rekonstruktion, dybtliggende visdomstænder, som vi skal se, hvordan ligger – eller blot som kontrol for, at der ikke er sygdom i kæberne.

Panorama er et stort røntgenbillede, som giver overblik over alle dine tænder, kæber og kæbeleddene. På billederne opdager vi ofte ting, vi ellers ikke ville have haft mulighed for at opdage.

Langt fra alle klinikker kan tilbyde dette, men vi har valgt, at investere i et stort panorama røntgenapparat, da det hjælper os til at passe ordentligt på dig – for dit helbreds skyld.

RØNGTENSTRÅLING?

For år tilbage afgav røntgenapparaterne væsentlig større strålingsdosis. I dag fås nyt og moderne digital udstyr, som kun afgiver en meget lille strålingsdosis og samtidigt tager bedre billeder.

Hver dag udsættes vi alle for normal stråling fra jorden og rummet. For at sætte røntgenbilleder lidt i perspektiv, vil en tur i vores Panorama røntgen eller 14 almindelige små røntgenbilleder svare til en dosis på et døgns normal baggrundsstråling, – og hvad du ville få i et charterfly på under en time.

Fordelene ved vort udstyr er, at det er nyt og topmoderne, hvilket giver os bedre forståelse for dine tænder og dermed bedre behandlingsmuligheder i sidste ende.

tandlaege, bente canter, roentgen
 
tandlaege, bente canter, roentgen
 
tandlaege, bente canter, roentgen

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

Akut hjælp
Bestil tid
Find vej
Kontakt os