TANDLÆGESKRÆK – DET KAN VI ÆNDRE

Ca. 30% lider af tandlægeskræk.

Angst for tandbehandling resulterer ofte i, at man kommer ind i en ond cirkel. Er man bange, undgår man regelmæssige besøg og behandling, hvilket kan medføre dårlige tænder og smerter. Dertil kommer skamfuldheden, som mange føler – dels over angsten og dels over ens dårlige tænder.

Har man ikke været til tandlæge i lang tid, bliver man yderligere bange for at få dårlige nyheder, f.eks, at man har mange huller, parodontose, at det vil komme til at koste mange penge at få tænderne lavet.

På den måde bliver man fanget i en ond cirkel, der bliver værre og værre, hvis den ikke brydes.

For os er det vigtigt, at du altid føler dig i trygge hænder. Derfor vil vi gøre vores ypperste for, at du får en god og tryg oplevelse, når du besøger vores klinik. Vi har hjulpet mange af med angsten og ved, at vi kan hjælpe dig.

Hos os kan du være sikker på, at det altid er tandlægen, mig, Bente, som ser dine tænder.

SAMMEN TACKLER VI DIN TANDLÆGESKRÆK

Hvis du lider af tandlægeskræk, er det vigtigt, at du taler åbent om det, så vi sammen kan afhjælpe angsten. Samtalen gør det nemmere for os – og for dig – at finde frem til den rette behandling af tandlægeskræk til dig, og dermed gøre besøget hos os lettere for dig.

Du vil opleve, hvordan vi altid sørger for:

 • at lytte til dit individuelle behov og ønsker omkring behandlingen.
 • at have den fornødne tid til dit behov.
 • at sikre, at der er en behagelig og tryg stemning.
 • at være forklarende omkring, hvad vi foretager os under behandlingen – eller helt lade være, hvis du ønsker det.
 • at spille afslappende musik (tag dit eget foretrukne med).
 • at sikre, at vores behandlinger er smertefrie.

Vi har stor erfaring med tandlægeskræk og tilbyder akupunktur til at afhjælpe din tandlægeskræk – og det har vi stor succes med.

AKUPUNKTUR I FORBINDELSE MED BEHANDLING ER GRATIS.

HVAD ER TANDLÆGESKRÆK?

Tandlægeskræk er en folkelig betegnelse for det at være nervøs eller bange for at gå til tandlæge. Men tandlægeskræk eller tandlægeangst er faktisk et dårligt navn, for det er ikke tandlægen, man er bange for, men undersøgelsen, instrumenterne, behandlingen og eventuelle smerter. Er angsten så stor, at man ikke går til tandlæge, kaldes lidelsen odontofobi.

FAKTA OM ANGST FOR TANDBEHANDLING

 • Cirka 10% af Danmarks befolkning lider af odontofobi, og ca 30% er nervøse, bange eller har mild angst for tandbehandling.
 • Forekomsten er dobbelt så stor blandt kvinder som blandt mænd.
 • Hver gang man melder afbud til en tandlægetid eller udebliver fra en behandling, fordi man er bange, bliver ens angstniveau en anelse højere.
 • Tandbehandling står højt på listen over angstfremkaldende oplevelser og overgåes kun af højdeskræk.
 • Angst for tandbehandling er tit forbundet med en smerteoplevelse, og det er ofte sådan, at jo mere bange man er, jo kraftigere oplever man en smerte – og jo vanskeligere kan det også være for tandlægen, at få en bedøvelse til at virke.
 • Når man er bange, kan ens tanker køre rundt, og man kan få forestillinger om situationer og fænomener, som ikke er virkelige.
 • Mistillid til tandlægen og en forestilling om, at man ikke bliver hjulpet, er udbredt blandt patienter med angst for tandbehandling.
 • Jo større kendskab man har til en forestående tandbehandling, jo mindre bange er man, og jo bedre bliver oplevelsen.
 • Når man er bange, har man svært ved at forstå og huske informationer og vejledninger.
 • Den hyppigste årsag til angst for tandbehandling er, at man har haft en smertefuld oplevelse ved en tidligere behandling.

KAN TANDLÆGESKRÆK/ODONTOFOBI BEHANDLES?

JA! Den eneste behandling mod odontofobi er, at du tager det første skridt for at møde os. Bestil en tid, så vi kan hjælpe. Du vil ikke fortryde det.

Her på klinikken er vi vant til at håndtere personer med angst for tandbehandling. Det har vi stor erfaring med. Du skal ikke være flov – vi kan hjælpe dig til at komme af med den.

Det vigtigste er, at have en åben snak om din angst, herunder hvad, der har skabt den, og hvordan vi sammen finder frem til en metode, så du får en tryg og god oplevelse. Vi har stor succes med at benytte akupunktur mod angsten – og den er helt gratis.

Vi samarbejder også med en hypnotisør: www.bjerrum-hypnose.dk

Vi er beliggende midt i hjertet af Odder og hjælper også folk langvejsfra – selvfølgelig flest fra Beder, Malling og Samsø og omegn.

tandlaege, bente canter, odder, maling, samsoe
 
 
tandlaege, bente canter, akupunktur
 
tandlaegeskraek, odder, beder, malling, samsoe
 
tandlaegeskraek, glad, kvinde, odder, beder

VIL DU VIDE MERE?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

Akut hjælp
Bestil tid
Find vej
Kontakt os