Røntgen - et nødvendigt redskab

Røntgen et meget vigtigt og nødvendigt redskab i en moderne tandlæge praksis. Det er vigtigt for at kunne behandle dig korrekt. Få taget et nyt røntgen ved dit næste tandlægebesøg.

Røntgenbilleder giver os mulighed for at se alt det, der ikke kan ses med vores øjne. Tit er det netop de ting, der ikke ses, som er de vigtigste at opdage. På vores klinik i hjertet af Odder har vi digital røntgen. Det sparer tid, giver bedre diagnoser og har næsten ingen stråling.

Vi har her på klinikken desuden mulighed for at lave et panoramarøntgen, som giver et fuldt overblik over dine tænder og kæber.

 

REGELMÆSSIGE RØNTGEN

Ved undersøgelsen af dine tænder kan vi ikke se eventuelle huller og utætheder i kindtandsområdet, da tænderne her er for brede til at afsløre eventuelle problemer. Det er nemmere ved fortænderne, som ikke har den samme dimension. Derfor anbefaler vi, at man med et vis tidsinterval, at få taget røntgenoptagelser ved dit rutinemæssige eftersyn - de såkaldte Bitewings. Disse “skydes” i en bestemt vinkel med fokus på mellemrummene mellem dine tænder for at afdække eventuelle huller mellem tænderne eller utætheder i kanten af en fyldning. Vi kan opdage et alvorligere hul - FØR det begynder at gøre ondt og dermed undgå en evt. rodbehandling og yderligere destruktion af tanden. Disse optagelser kan også afsløre, hvis du har begyndende parodontose.

 

PANORAMA RØNTGEN

I nogle situationer er almindelige små røntgen ikke tilstrækkelige. Det kan være, hvis der skal laves en større behandlingsplan, måske med en større rekonstruktion, dybtliggende visdomstænder, som vi skal se, hvordan ligger - eller blot som kontrol for, at der ikke er sygdom i kæberne.

Panorama er et stort røntgenbillede, som giver overblik over alle dine tænder, kæber og kæbeleddene. På billederne opdager vi ofte ting, vi ellers ikke ville have haft mulighed for at opdage. Langt fra alle klinikker kan tilbyde dette, da det er meget bekosteligt at anskaffe, men vi har! - Og det og det hjælper os til at passe ordentligt på dig, da f.eks uopdagede betændelsestilstande er farligt for dit helbred.

 

RØNGTENSTRÅLING?

Få år tilbage i tiden afgav røntgenapparaterne væsentlig større strålingsdosis. I dag fås nyt og moderne udstyr, som kun afgiver en meget lille strålingsdosis og samtidigt tager bedre billeder. Hver dag udsættes vi alle for normal stråling fra jorden og rummet. For at sætte røntgenbilleder lidt i perspektiv, vil en tur i vores Panorama scanner, eller 14 almindelige små røntgenbilleder svare til en dosis på et døgns normal baggrundsstråling, eller hvad du ville få i et charterfly på under en time.

Fordelene ved at vort udstyr er, at det er nyt og topmoderne, hvilket giver os bedre forståelse for dine tænder og derved bedre behandlingsmuligheder i sidste ende.

Vil du vide mere?

Du er altid velkommen til at ringe til klinikken på:

86 54 50 50